Tuesday, March 23, 2010

food i remember..

now i nak tag sepupu aku tik and maya (baik hangpa buat kalau tak tak mo kawan),

aku takut oke dia xmo kwn ngan aku..hihi
sbb tu aku wat tagged ni plus aku mmg suka mkn..
neway..adik badik suma pangge aku tik sajork..boleh cen2
sapalah ye yg bg nama panggilan manja aku ni dulu xrawk langsung
heh rawk peginya...



oke first..
Roti Naan cheese restoran kapitan perda..
roti dia mmg best lembut sgt..xbleh thn oo
memula try ritu ingat saja order roti naan
konon diet..huh xde maknanya..
roti dia adalah sgt besar dan best...

nombor 2 plak
nasi kerabu makcik kelantan kat flat bukit jambul
nasi kerabu dia mmg best..aku pandai mkn nasi kerabu
sbb dok beli ns kat dia la..lauk dia byk
sedap plak tu..geng2 bukit jambul..hampa tau kot no
xtau la skrg ada ka dak lg.. 3 4 thn dah tinggai tpt tu

nombor 3
nasi lemak bukit jambul
pon kat bukit jambul gak..sbb aku dok situ dulu
tp seriyes nasi lemak dia mmg best sbb
sambal dia best pastu lauk plak mmg byk sgt
tambah klu chinese beli sampai susah
budak nasik lemak tu nk bungkus..

nombor 4
roti canai tmn angsana kulim
selama aku dok mkn roti canai
mmg kedai ni la yg aku rasa roti canai
paling best..garing..bila sejuk lembut jek

nombor 5
ciken cop N8 kulim jugak
dulu2 masa centa2 ngan pak syed..
selalu la pi mkn ciken cop nih
sedap...byk plak tu..gravy di yg meletop sgt
tp ada skali pi try ..gravy dia manih melecaih
sampai ke la xpi dah...plus saya dah terel wat cc
ahahaha up sket


nombor 6
koteow kerang market sbrg jaya
ahahaha aku ni diantara penggemar koteow
mcm kak aku jugak..
tp perlu diingat kan..klu nk best mkn kat situ
jgn amik yg 3.00 amik yg 2.50 br best
klu xcaya sile cube yer anak-anak
betoi dak ina??? agagagaga

nombor 7
ikan bakaq marton corner penang
klu nk ikutkan sama ja kan ikan bakaq kat mana2 pon
yg bestnya kat cni..sambal dia...
rasanya xdak lg tempat yg buleh celen 
mmg mabeles

nombor 8
mee udang juru
ni pon masa centa2 dulu selalu sgt pi sana
dah la sdap murah plak tu..
udang pon byk..klu nk compare ngan mee udang kuala sepetang
aku rasa mee udang ni lg best..

nombor 9
popia goreng pasr mlm kamunting
lama sgt dah aku xmkn...sejak2pindah dr kamunting
masa aku darjah 4 dulu sampai ke la ni heh gila nostalgia
xmerasa dah popia makcik tu
popia dia mmg best sbb sambal dia bersalut
pastu rapuh plak tuh...huhuhuhu sedapnya..
xdak lg la yg buleh celen..

nombor 10
cendol ali mamak stesen bas kulim
perghhhhhh klu dpt cendol ni masa tgh2 dahaga
huh nikmat sungguh...masa bln puasa dia ada jual
kat param kulim..cuba la ko try sana
nescaya teringat2 nk repeat skali lg...

huh akhirnya siap gak tagged aku..aku suka je buat pon..
tp sedih xleh nk boh gamba..blogspot wat hal ke xpon ada
sbb2 len..xkisahlah kan..
walopon dia xsuh aku tagged sesapa..
tp aku nk gak...so pada kwn2 blogger uitm..
sila2 tlg buat tagged ni..buat tau..ke nk kena sebut nama..
sila buat yer..yer kamu yg tgh bc ni...

10 comments:

Pocket said...

tiga jer pernah try,
cheese nan kat kapitan perda
n
mee udang juru,
n
koeytiow kerang pasar seberang jaya

memang besh, citarasa kita sama mungkin:D

sweetheart said...

pocket..
cheese nan tu best kan..
ish teringat2 plak..

okelah nk tagged pocket gak la..
sila buat yer..

.Dd LaLa. said...

satu pun kami tak pernah terai...ni kalau balik kampung ang kena jadi pemandu pelancong kami...hehehe

sweetheart said...

kak ijah
xdak mslh..klu nk pi..
mmg kami bwk punya..

lily lotus said...

pergh. hebatlah ur review..hehe

aMy@LoLipOp said...

waaa...best, best..
tag yang best..
nnti amy free amy buat..
skrg xdak masa lagi..
kena siapkan keja dulu.. ;)

mariaariffbaby said...

sedapnya..
baru baca dalam list..

rasanya...off course superb ni!

sweetheart said...

lily
hehehe pasai mkn..
mmg no 1

amy
ha buat na..
member2 len pon sila buat
nk tau gak tpt2 yg uols slalu
lepak pi kan..

maria..
erk..ngidam ke..
klu ngidam mai cni na
kita bwk awak pegi satu2

ArELeEz said...

food #1: xpenah try lagik. serius! xtipu!
food #2: penah try sesudu, terus xminat sampai skang.
food #3-6 & #9-10: t'golong dlm senarai fav leez esp #5. ;)
food #7: leez bknla seorg p'gemar ikan bakar. sumpah, xtipu!
food #8: xberape minat. pon penah try sesudu jer. maybe restoran tu yg wat xsodap kot! rase udang tu m'cucuk hidung la..

sweetheart said...

leez
sila buat food leez plak yer..