Monday, October 12, 2009

Puncak Mutiara..

dah lama dok plan nk pi sini
so jumaat lepas ada can...
lps je mokrib...relek2 jap..
bersiap le kami anak beranak
destinasinya kampung pelet..
sapa tau...? angkat kening...

tempat ni aku syik dok dengaq org cerita ja..
nk pi cam xdak masa..
bila dah ada masa ni..tu yg nk try tu..

okeh..bg aku tempat ni mmg sempoi abih
baik dr lokasinya...*dikelilingi kandang kambing
tpt makan...*wat pondok2 nk bersila boleh..yg ada meja kerusi pon boleh
yang nk dok lam ekon pon boleh...
menunya plak..ofkos la kan
specialitynya..kambing..
so pada sesapa yg suka kambing
leh la ke sini..fresh...but for me..
kambing...? xterbuka lg hati nk mkn kambing..
tp klu tgk org mkn mmg best..
panggang seko2..sapa nk dia hiris2 je kasik...
tp kenkadang tu ada la.sepoi2 bahasa..
bau hamis kambing tu dtg menyinggah..
maklumla kan..keliling ko...haish...

so menu utk aku mlm tu yg biasa2 je..
ada gak mintak lain sket..
abih la plak...aku mintak kari ayam kampung..
abih la plak kekdahnya kan...
nk diganti ngan ayam piru...
agagagaga xbiasa lg nk mkn ayam piru...

cuma nk komplen la sket kan..
servis ada la xbest..
tp maybe sbb ramai sgt kot masa aku pi tu..
lambat sgt2...so next time sapa2 klu nk pi ..
kol dulu...order sesiap..br ok kot..
sbb klu lapo..leh mendatangkan kemarahan..
lambat sgt...berjangguit nunggu..


afiq berjimba sakan kat pondok tu...
sbb makanan lambat sampai..


















menunya


















lokasi kejadian...



6 comments:

ArELeEz said...

leez pon xlayanz kambing. tp, my 'sayang' sgt layanz! huu..

saya yang suka menulis - SHAHIRA - said...

org tak ramai pon service hampeh kak..view memang menarik la..sgt best..mknn pon oke..tapi bile muke org yg serve makan tu msm ntah hape2, nak mkn pun jd tak selera kak

"myheart"-abieyazaly- said...

salam ziarah,woitt aku p dah kat situ .ayah aku blanja mkn,memang best gila mkn kat situ sungguh damai & mengasyikan,mcm perkampungan dolu2.aku suka mkn lamb chop ermmmm teringin nak p lg la.sapa nak blanjaaaaaaaaa aku....

lily lotus said...

bestnya jalan2 cari makan...

Pocket said...

eh!! indah nyer memalam!!
pocket gi ari tu sesiang!!
memang la tak besh nyer,
pasal set up nyer tak siap lg.
ker memang servisnyer tak besh tak tahu lah kan :D

tp pocket ada wat review sket ari tuh,
siap ada peta lg :D (Review yg negative with a pinch of positive ending)
sila lihat kalau kita tgh sembang tentang restoran yg sama ^^

189.WorthTheTrip

sweetheart said...

leez..
samala kita ekk

shira..
mmg hampeh...

bakyah..
oo ye ke..
aku tau hang mmg suka mkn

lily..
sekali sekala

pocket
haah mmg kita sembang
pasai restoran yang sama..
hehehe review negative ending lak positif..bila nk pi lg nih..jom2 pi skali..